Triar sandàlies còmodes tenint els peus delicats o utilitzant plantilles

sandalies-khumbu-sabadell

A l’estiu tots tendim a guardar a l’armari les sabates tancades i ens decantem per calçar sandàlies i calçat més obert.

Per a tothom en general, però sobretot per a les persones que tenen els peus delicats, pateixen algun tipus de problema o utilitzen plantilles, això es pot convertir en un contratemps, ja que les sandàlies no són el calçat més recomanable i més beneficiós per als nostres peus, i tendeixen a oblidar-se de les plantilles en aquesta època estival.

Les persones que tenen els peus delicats no han de comprar qualsevol tipus de sandàlies, ja que probablement el seu problema s’agreugi. I les que usen plantilles han de posar una especial cura i adquirir sandàlies per a plantilles o que incloguin una plantilla extraïble per incorporar la seva pròpia.

Us volem deixar alguns consells i indicacions per tenir en compte a l’hora de triar una sandàlia còmoda ja sigui per caminar, per treballar, per a festes o per a qualsevol ocasió.

PRINCIPALS CARACTERÍSTIQUES QUE HAN DE TENIR UNES SANDÀLIES CÒMODES
Hi ha diversos punts en els quals ens hem de fixar a l’hora d’adquirir unes sandàlies còmodes.

La forma
Ampla i amb bons volums interns. Han de tenir una correcta dimensió perquè no oprimeixin els dits.

Cal evitar en els dissenys les peces i costures interiors ja que si tenim punts sensibles en els peus aquestes peces o costures no ens afectin.

Per a això és molt important veure i provar diferents models per trobar la forma que millor s’adapti. L’ideal és recórrer a marques conegudes i de renom que ja coneixem, sabem com calcen i el resultat final que ens ofereixen.

Els materials
Els materials amb els quals estan fabricades les sandàlies són de molta importància. Han de tenir una idònia transpiració i una fàcil adaptació al peu.

L’habitual és usar tant pells internes com externes de primera qualitat.

A l’estiu, tendim a descalçar i des-protegir el peu, portant-ho sense mitjons. Per això, cal vigilar més que mai els materials de cara a evitar lesions pel fet d’estar en contacte directe amb la pell, ja que poden provocar al·lèrgies o ferides.

Les plantes
Les plantes interiors sobre les quals recolza el peu són fonamentals. En cas de no usar plantilles ortopèdiques, milloren el confort de la trepitjada. Quanta millor anatomia tinguin, més confort ens proporcionaran.

En cas d’usar plantilles ortopèdiques, és important que seguir els consells del vostre podòleg.

Les plantilles ortopèdiques fetes a mida sempre han de recolzar-se sobre una superfície llisa. Hi ha vegades que encara que retirem aquestes plantilles extraïbles que incorporen alguns models, les plantes no són totalment llises, per la qual cosa no servirien per inserir les vostres plantilles a mida.

Els pisos
Els pisos són una part important, ja que són els que esmorteeixen el cop contra el terra. Recomanem bones soles de poliuretà, pisos microporosos i gomes alleugerides.

En definitiva, pisos flexibles i el més lleugers possibles per millorar el confort en caminar i facilitar-nos el pas sense esforços extres en la marxa.

Els dissenys
Els dissenys són també molt importants perquè la sandàlia quedi perfectament acoblada al peu i no patim cap molèstia.

Recomanem models de pales pujades amb gomes elàstiques que ajustin i no oprimeixin a l’hora de fer el pas, i sobretot models amb velcros que són cada dia més benvinguts i demanats.

Quins són els beneficis de la sabata ortopèdica?

KHUMBU-SABATES-ORTOPEDIQUES-SABADELL

La sabata ortopèdica alleuja el dolor i corregeix problemes en els peus, aquests són dos dels beneficis de la sabata ortopèdica. Quan es tenen peus delicats o es pateix alguna lesió podal, aquest tipus de calçat resulta molt beneficiós. A la sabateria KHUMBU tractarem una mica més sobre el tema en aquest post.

Para què serveixen les sabates ortopèdiques?
La sabata ortopèdica és un tipus de calçat que ajuda a corregir els problemes que provoquen dolències en els peus. Ens donen un millor suport, esmorteeixen cadascun dels nostres passos, milloren la circulació sanguínia i milloren l’alineació de la columna vertebral.

Aquestes sabates s’utilitzen quan hem identificat algun problema en els nostres peus i quan les nostres rutines diàries provoquen molt dolor. Consultar amb KHUMBU és important perquè recomanarem la millor opció per tu. Hi ha casos en els quals només es necessita utilitzar una plantilla dins de la sabata esportiva o d’ús diari i uns altres en els quals el pacient ha de reemplaçar el calçat.

Temps enrere aquest tipus de calçat era poc estètic. Avui dia existeix una varietat important de dissenys que et facilitarà escollir la sabata ortopèdica sense preocupar-te per no lluir bé. Ara pots cuidar la salut dels teus peus amb una sabata que tingui estil.

Quins són els beneficis de les sabates ortopèdiques?
Utilitzar calçat ortopèdic permet tractar problemes com a peu cavo, plànol, fascitis plantar, entre d’altres. Això és gràcies a que ajuden a corregir l’arc, millorant així el suport i l’amortiment.
Quan es té alguna afecció podal, existeixen més riscos de patir altres problemes com a dolors d’esquena o en les articulacions. Aquest calçat ajuda a prevenir-los alhora que et faran estar còmode. Alleujaran els dolors que provoca caminar molt durant el dia i evitarà problemes més greus que puguin portar-te a requerir una cirurgia.

Per a les persones que pateixen de diabetis les sabates ortopèdiques són necessàries en millorar la circulació sanguínia i evita lesions inesperades.

També ajuden a millorar la mobilitat. Els problemes en els peus moltes vegades fan que les persones siguin més lentes, però la sabata ortopèdica no solament protegeix sinó que ajuda a caminar millor.

Necessites utilitzar aquest calçat?
Quan el dolor en els peus, esquena o articulacions és freqüent o si has de passar molt temps de peu, és recomanable l’ús d’aquest tipus de calçat. Acostat a un especialista perquè et recomani quin és la millor opció per a tu.

Ja coneixes els beneficis de la sabata ortopèdica. Recorda que pots tenir un calçat còmode, saludable i modern. A KHUMBU no ens preocupem solament perquè et vegis bé, sinó també pel benestar dels teus peus.